20/04/2015
Τι είναι το responsive web design HTML5 + CSS3;
Το responsive web design HTML5 + CSS3 είναι η σύγχρονη τεχνολογία σχεδίασης και ανάπτυξης websites.

Με το responsive web design HTML5 + CSS3 το website προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές desktop, mobile, tablet κάνοντάς το, λειτουργικό και εύκολο στη χρήση, με το περιεχόμενό του να είναι ευανάγνωστο, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κάνει για παράδειγμα zoom in - zoom out στην οθόνη του mobile ώστε να δει με ευκρίνεια το περιεχόμενο του.

Η εμπειρία περιήγησης που δίνει στο χρήστη
Σημαντικός παράγοντας για τη σύγχρονη σωστή σχεδίαση και ανάπτυξη ενός website με τεχνολογία responsive web design HTML5 + CSS3 είναι να δημιουργηθεί με βάση το UX + UI design (user experience + user interface design) και τους κανόνες του web design έτσι ώστε η σωστή δομή, η καθαρή εμφάνιση, η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα του website να αναδεικνύουν την εμπειρία περιήγησης στο χρήστη.

Είναι σημαντικό ένα website να είναι σχεδιασμένο με τεχνολογία responsive web design HTML5 + CSS3
Εκτός από το γεγονός ότι ένα responsive website είναι λειτουργικό και εύκολο στη χρήση για το χρήστη του, το ίδιο συμβαίνει και για τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google.

H αύξηση της πρόσβασης σε websites μέσω mobiles και tablets, σε μεγάλο ποσοστό ξεπέρασε την αντίστοιχη πρόσβαση μέσω desktop και laptop με αποτέλεσμα το responsive web design να είναι απαραίτητο για κάθε website.

Αν ένα website είναι σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο με responsive web design HTML5 + CSS3 και αν πληρεί τις προδιαγραφές UX + UI design παίζει σημαντικό ρόλο για την εμπερία περιήγησης που δίνει στο χρήστη, αλλά και για τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Για τη Google αν ένα website είναι σύγχρονο και προσαρμόσιμο σε κάθε συσκευή desktop, mobile, tablet είναι σημαντικό και στο άμεσο μέλλον θα είναι κριτήριο και θα καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό τα αποτελέσματα αναζήτησης της.